Kako javlja Netokracija, Uber je od danas dostupan i u glavnom gradu Hrvatske putem svoje službene mobilne aplikacije.

Uber u Zagrebu nudi svoju uslugu UberX, koja podrazumijeva povoljnije vožnje u odnosu na Uber Black (što je usluga sa kojom je Uber do sada ulazio na nova tržišta), a kako ističu na Bug Onlineu, vožnje sa UberX-om u Zagrebu će biti oko 20 do 30% jeftinija od vožnje nekom od postojećih taksi službi.

Iz Ubera napominju kako su vozači UberX-a licencirani i kako rade u skladu sa hrvatskim zakonima, a Loic Amado iz Ubera je u razgovoru sa ekipom iz Netokracije istakao kako će u prvom trenutku sigurno biti mnogo potražnje, zbog čega moli korisnike da budu strpljivi sa obzirom na to da će se od danas i novi (licencirani) vozači moći prijaviti za korištenje Ubera.

Vožnje Uberom u Zagrebu će biti moguće platiti kroz aplikaciju nakon što u nju dodate svoju kreditnu karticu, a poslovni korisnici će na e-mail moći dobiti i kopiju R1 računa, neophodnog za opravdanje troškova.

Amado je također naglasio kako Uber razmišlja da od iduće godine svoju uslugu uvede i u neke gradove na hrvatskoj obali, tako da bi od 2016. čak i stanovnici Dubrovnika, Splita i Rijeke mogli na raspolaganju imati Uber.

Detalje o cijenama Uberove usluge u Zagrebu možete potražiti na ovoj adresi.

1/1