U periodu od 6. do 8. novembra 2015. godine, na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu bit će održan Hackathon za mlade iz cijele Bosne i Hercegovine. Na Hackathon se mogu prijaviti svi oni koji imaju od 18 do 24 godine, nisu stalno zaposleni i žive na području BiH.

Za organizaciju ovog događaja zaslužni su: Američka ambasada u Sarajevu, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo i sarajevski Elektrotehnički fakultet, sa misijom da ovaj projekat na jednom mjestu okupi buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova, koji će tokom intenzivnog trodnevnog rada kreirati aplikaciju upotrebljivu krajnjim korisnicima.

Pored edukativnog i takmičarskog dijela, ovaj događaj ima za cilj da spoji ambiciozne i mlade ljude u stimulativnom okruženju, pruži im priliku da upoznaju uspješne poduzetnike, zajedno rade i kreiraju pozitivne promjene za budućnost Bosne i Hercegovine i IT tržišta.

Ukoliko ste zainteresovani za učestvovanje u predstojećem Hackathonu, prijaviti se možete ovdje, a prijave su otvorene do 20. oktobra. Svi odabrani učesnici bit će o svom prijemu obaviješteni do 25.10.2015. godine. Za sve učesnike koji nisu iz Sarajeva, organizatori su obezbijedili smještaj te plaćene troškove putovanja, prehrane i simbolične memorabilije.

Dakle, ako ste društveno aktivni, želite riješiti probleme u svojoj zajednici, znate programirati, dizajnirati ili dobro predstaviti svoj proizvod zainteresovanima, a želite se upoznati i sa vodećim ličnostima rastućeg IT sektora u BiH, vašim potencijalnim poslodavcima, pa i upoznati nove prijatelje, steći nova znanja i osvojiti vrijedne nagrade - onda je Hackathon prava prilika za vas. Prijavite se i ne propustite trodnevno druženje i takmičenje sa učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine!

1/1