Članovi Windows Insider programa koji su instalirali najnoviju preview verziju Microsoftovog operativnog sistema, build 10565, su u svojim Start menijima pronašli nešto neočekivano - reklame za aplikacije sa Windows Storea.

Kako prenosi BetaNews, Microsoft je u Start meni u najnovijem Windows 10 Insider Preview buildu ubacio i novo polje, smješteno sa lijeve strane menija, između liste najčešće korištenih aplikacija i osnovnih kratica za pristup dokumentima, file exploreru i drugim opcijama.

Spomenuto polje nosi naziv "Suggested", a Microsoft u njemu prikazuje linkove na aplikacije iz Windows Storea za koje smatra da bi korisnicima mogle biti interesantne.

Srećom, iz Redmonda su Windows Insiderima ponudili i opciju da sporno polje sa reklam... pardon, "sugestijama" uklone iz svog Start menija, a sve što trebaju uraditi je kliknuti na polje Suggested desnom tipkom miša i iz kontekstualnog menija odabrati opciju Turn off all suggestions (pored koje je smještena i opcija za uklanjanje pojedinačnih sugestija).

Osim toga, kako prenosi BetaNews, ove Microsoftove sugestije možete isključiti i unutar Settings / Personalization / Start postavki, gdje trebate isključiti opciju Occasionaly show suggestions in Start.

1/1