U januaru najavljena horor igra zasnovana na filmu "Petak 13." dobila je Kickstarter kampanju, koja za sada teče jako dobro – dan nakon pokretanja kampanje, autori su već prikupili preko 245 hiljada dolara, od traženih 700 hiljada.

Friday the 13th: The Game je nesimetrična multiplayer hororčina u kojoj se jedan igrač u ulozi Jasona Voorheesa sukobljava sa sedmoricom (ili manje – sedam je najveći broj protivnika u meču) zaposlenika Crystal Lake kampa. Dok je u samom filmskom serijalu Voorhees pomalo iritantno nezaustavljivo vršio pokolj, u igri ćete imati mogućnost da ga pomoću timske saradnje i odgovarajućih alata ubijete ili da pobjegnete iz kampa.


Dakako, igra će se zasnivati na šunjanju i skrivanju u sjenkama bez obzira na kojoj ste strani. Kako svi napeti momenti koje ste doživjeli skrivajući se i ubijajući ne bi bili zaboravljeni, na kraju mečeva će se prikazivati traileri generisani od najboljih (čitaj: najkrvavijih) momenata partije. Te trailere ćete zatim moći dijeliti s drugima i vaditi im maslo time koliko ste se zabavili uz igru.

I konačno, zavisno od toga koliko će Kickstarter kampanja biti uspješna, autori će razmotriti i dizajniranje singleplayer kampanje u kojoj bismo u ulozi likova iz filmova prolazili situacije i ubistva prikazana u njima.

Ako sve prođe kako je planirano, igra će izaći u oktobru iduće godine, za PC, Xbox One i PS4.

1/1