Microsoft BiH je sa Fondom Ujedinjenih nacija za djecu BiH (UNICEF) pokrenuo projekat modernizacije i unapređenja nastavnog procesa u srednjim i osnovnim školama u našoj zemlji. U sklopu projekta pod nazivom "Upgrade your school" organizovani su IT treninzi za 285 nastavnika i profesora na 9 lokacija.

Poseban naglasak stavljen je na škole koje su pogođene prošlogodišnjim devastirajućim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Evropska unija finansirala donaciju 660 Windows 8.1 tableta, Microsoftovci su proteklog vikenda u Saobraćajnoj i elektro školi Doboj nastavili projektne aktivnosti nadogradnjom školskih kompjutera i instaliranjem Windowsa 10.

"Korištenje najnovijeg Windows 10 sistema će partnerskim školama i njihovim nastavnicima i učenicima omogućiti unapređenje njihovih znanja i vještina, a ovu priliku smo iskoristili da im predstavimo najnovije i najbolje karakteristike", istakao je direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija, te podsjetio da su škole u poplavljenim područjima doživjele ozbiljne štete u pogledu infrastrukture, ali i kompletne IT opreme. "Sada kroz naš zajednički projekat škole ponovo postaju u potpunosti funkcionalne i ponovo služe onima koje najviše volimo, djeci", rekao je Krivošija te najavio nastavak ovog projekta i u narednim mjesecima.

Direktor Saobraćajne i elektro škole Doboj, Spasoje Vasiljević, zahvalio se Microsoftu i UNICEF-u na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i izrazio nadu da će donirana oprema znatno olakšati unapređenje nastavnog procesa i povećavanje aktivnosti učenika u nastavi.

1/1