...samo na Androidu 6.0, poznatijem kao Marshmallow

Google je sinoć na Google Translate blogu objavio kako će nova verzija njihove Translate aplikacije na Androidu podržavati prevođenje teksta unutar drugih aplikacija.

"Sa komunikacijskim barijerama se srećemo svakog dana. Prebacivanje između različitih aplikacija i ekrana kako bi preveli nešto ne bi trebala biti dodatna barijera. Čuli smo vaš feedback i sa Android timom smo odlučili olakšati prevođenje teksta, chata i drugih sadržaja iz različitih aplikacija," izjavio je Barak Turovsky iz Google Translate tima.

Počevši od ove sedmice, Google Translate će omogućiti prevođenje teksta sa/na 90 različitih jezika unutar aplikacija kao što su TripAdvisor, WhatsApp i LinkedIn - a sve što korisnici trebaju uraditi je instalirati najnoviju verziju Google Translate aplikacije, te u nekoj drugoj aplikaciji obilježiti tekst koji žele prevesti, nakon čega će u kontekstualnom meniju kliknuti na opciju Translate.

No, tu je i jedna relativno loša vijest - ova opcija će za sada biti dostupna samo korisnicima Android 6.0 (a.k.a. Marshmallow) operativnog sistema.

1/1