Microsoft je objavio kako su postigli dogovor sa Asusom, prema kojem će ova tajvanska kompanija svoje Android telefone i tablete uskoro početi isporučivati sa predinstaliranim MS Office aplikacijama.

Spomenuti dogovor se tako nadovezuje na Microsoftov i Asusov nedavni dogovor o licenciranju patenata, a iz Microsofta tvrde da će im omogućiti bolju međusobnu integraciju, ali i dijeljenje tehnologije kako bi razvili "nova i inovativna proizvodna rješenja".

"Ovaj dogovor je prilično vrijedan objema kompanijama. Osim što ćemo nastaviti razvijati poboljšanja za naše proizvode, omogućuje nam i da otvorimo vrata saradnji između Microsofta i Asusa, što ne bi bilo moguće bez uzajamnog poštovanja i istog pogleda na intelektualno vlasništvo," izjavio je Nick Psyhogeos iz Microsofta, dok je Vincent Hong iz Asusa dodao kako će ovaj dogovor objema kompanijama "povećati šanse da inoviraju za svoje korisnike".

Asus se ovim potezom pridružio cifri od preko 30 kompanija koje na svojim Android telefonima i tabletima isporučuju predinstalirane Microsoftove aplikacije.

1/1