Novembar nam je sve bliže, a sa njim i novi Call of Duty, čija singleplayer kampanja nas ove godine vodi u budućnost. Ali i u prošlost, ako je suditi po scenama sa kraja najnovijeg story trailera.

Naravno, ostatak trailera je ispunjen bombastičnom akcijom, a iz Activisiona su još jednom istakli kako će Black Ops III singleplayer kampanja donijeti i nekoliko noviteta u ovaj popularni serijal - između ostalog, svog lika ćete sada moći i customizirati, a na raspolaganju će vam biti i mogućnost igranja kampanje u kooperativnom modu za do četiri igrača.

1/1

Usput, ako ste se nakon gledanja trailera obradovali novoj Treyarchovoj Call of Duty kampanji, pomislivši kako je jedva čekate zaigrati na svom Xboxu 360 ili PlayStationu 3... imamo loše vijesti za vas.

Naime, Activision je objavio kako će Black Ops III singleplayer kampanja biti dostupna isključivo u next gen verziji igre - drugim riječima, samo na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One. Sa druge strane, PS3 i X360 igrači će moći zaigrati tek multiplayer i zombi modove (kada ih već spominjemo, jeste li vidjeli odlični trailer za Blops 3 zombije?).

Call of Duty: Black Ops III izlazi 6. novembra za sve gore navedene platforme.