Kako prenosi Android Central, LG je danas predstavio svoj novi V10 smartphone, koji se iz konkurencije izdvaja sa nekoliko nesvakidašnjih karakteristika. A kada kažemo nesvakidašnjih, onda to zaista i mislimo, jer V10 ima - molimo fanfare - dva ekrana i dvije selfie kamere.

Glavni ekran telefona, dijagonale 5,7 inča i QHD rezolucije, je standardni smartphone ekran, dok je LG iznad njega smjestio i dodatni ekran koji je stalno aktivan i na kojem korisnici mogu pronaći standardni sat, te provjeriti vremensku prognozu i stanje baterije. Osim toga, sekundarni ekran na LG-evom novom telefonu se može koristiti istovremeno sa primarnim, te korisnicima može poslužiti kao app launcher ili za prikaz notifikacija.

Od drugih zanimljivih elemenata telefona, vrijedi istaći još i dvije prednje 5MP kamere, koje omogućavaju snimanje boljih širokokutnih selfie fotografija, pod uglovima do 120 stepeni.

Ostatak specifikacija uključuje 16MP stražnju kameru sa optičkom stabilizacijom, Snapdragon 808 SoC, 4GB RAM-a, 64GB memorije za pohranu podataka (koju je moguće proširiti na 2TB korištenjem microSD kartica), NFC podršku, čitač otisaka prstiju, te 3.000 mAh bateriju. Što se pak tiče operativnog sistema, V10 stiže sa predinstaliranim Androidom verzije 5.1.1.

V10 se na korejskom tržištu očekuje ovog mjeseca, dok će na internacionalno tržište stići nešto kasnije.

1/1