Mjesec dana nakon prve najave, Sony će danas konačno objaviti novi firmware za PlayStation 4.

Firmware 3.0, kodnog imena Kenshin, na Sonyjevu popularnu konzolu donosi omanju gomilu zanimljivih noviteta - tu su podrška za PNG screenshotove, stickeri za PSN poruke, streaming igara na YouTube, upload kratkih gameplay klipova u direktno na Twitter, kreiranje i pridruživanje Communities zajednicama igrača sa istim interesima, kao i kreiranje Favourite grupa PSN prijatelja.

Osim toga, novi PS4 firmware donosi i novu Events aplikaciju, unutar koje igrači mogu pratiti datume kojekakvih in-game događaja iz različitih igara - ukoliko npr. primjetite da će u Driveclubu idućeg vikenda biti aktivan double XP event, u Events aplikaciji se možete prijaviti za isti i podesiti opcije da se konzola sama upali i pokrene Driveclub kada spomenuti event počne.

1/1

Još jedan od noviteta koje donosi Kenshin je i nova PlayStation Plus sekcija u PS4 interfejsu, unutar koje će biti moguće pronaći besplatne mjesečne igre, kao i uplatiti PS Plus pretplatu, a vrijedi se podsjetiti i podatka kako sa firmwareom 3.0 PS Plus pretplatnici dobivaju i 10GB prostora na cloudu za pohranu save fajlova iz PS4 igara.

Na kraju vrijedi istaći još i mogućnost slanja zahtjeva prijateljima da aktiviraju live streaming ili da vam "posude" igru putem Share Playa, kao i mogućnost gledanja najpopularnijih screenshotova i gameplay klipova unutar Live from PlayStation sekcije interfejsa.