Nedugo nakon što su objavili kako će novi Hitman umjesto u decembru ove, izaći u martu iduće godine, iz studija IO-Interactive nam sada stiže i tačan datum izlaska nove avanture Agenta 47.

Novog Hitmana ćemo tako igrati 11. marta 2016. godine, a developeri su objavili i nekoliko detalja o lokacijama i misijama dostupnim u igri.

Osnovna verzija igre će imati tri sandbox lokacije - već demonstrirani Pariz, te Sapienzu u Italiji i Marrakesh u Maroku - na kojima ćemo igrati šest story misija. U njima ćemo imati priliku izvesti atentate na 40 specijalnih načina, a nakon igranja story misija, moći ćemo kreirati i posebne ugovore za druge igrače, prilikom čega ćemo na raspolaganju imati 800 različitih meta.

Nakon izlaska osnovne verzije, IO-Interactive će svakih mjesec dana (u periodu od tri mjeseca) lansirati po jednu novu sandbox lokaciju sa po nekoliko novih story misija. U aprilu ćemo tako dobiti Tajland, u maju Sjedinjene Države, a u junu Japan.

Osnovna verzija igre će koštati 35 USD, a nadogradnja na punu verziju dodatnih 30 USD. Naravno, prilikom kupovine ćete odmah imati na raspolaganju i kompletnu verziju, koja će koštati standardnih 60 USD.

1/1