Nakon što je u junu je napustio Obsidian Entertainment, cijenjeni dizajner Chris Avellone (poznat po Falloutu 2, Planescape: Tormentu i Pillars of Eternityju) je konačno odabrao svoj novi projekat.

Naime, iz Larian Studiosa nam je nedavno stigla pomalo iznenađujuća vijest: Avellone će raditi na nastavku izvrsnog Divinity: Original Sina. On će se pridružiti scenaristima ovog RPG-a i napisati najmanje jednu životnu priču za igrive likove u igri. Životne, odnosno, origin priče određuju motivaciju likova, utiču na dijaloške opcije i određuju kako će se stanovništvo u igri ponašati prema njima. 

"Sreo sam se sa Swenom (Vinckeom, direktorom Lariana) na PAX Primeu, pričali smo satima o RPG-ovima i na kraju je bilo jasno da smo na istoj talasnoj dužini. Sada? Planiramo da napravimo nešto sjajno i ponosan sam da budem dio toga." – izjavio je povodom pridruživanja Larian Studiosu Chris Avellone.

Divinity: Original Sin 2 je do sada na Kickstarteru prikupio 1,7 miliona dolara, a do kraja kampanje je ostalo još nešto više od dva dana.

1/1