Activision je krajem prošle sedmice lansirao najnoviji nastavak svoje popularne igre za djecu koja kombinuje video igre i klasične igračke - Skylanders SuperChargers.

Peti po redu Skylandersi svoj serijal su obogatili sa online multiplayerom, kao i dodatkom utrka, a među drugim novitetima se ističu i Donkey Kong i Bowser, koji su se pridružili ogromnoj postavi igrivih likova (i koji će, kao što ste mogli pretpostaviti, biti ekskluzivni za Nintendove platforme).

Fanove Skylandersa će obradovati i podatak kako SuperChargersi donose ne samo automobile i motore, već i kojekakve čamce, podmornice, avione i helikoptere, a sve njih će biti moguće provozati kroz nove nivoe igre, koji će donijeti još i pješačke, platformerske i borbene segmente, kao i različite zagonetke i mini-igre.

1/1

"Sjećate li se kada ste se kao dijete pretvarali da su vaši autići oživjeli, dok ste se sa njima igrali po svojoj dnevnoj sobi, zamišljajući kako jure po epskim trkaćim stazama? Upravo tu fantaziju ćemo oživjeti u Skylanders SuperChargersima," izjavio je šef Activisiona, Eric Hirshberg.

Naravno, novi Skylandersi su kompatibilni sa svim postojećim Skylanders igračkama, a dostupni su u verzijama za PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, te Nintendove Wii, Wii U i 3DS konzole, dok se iOS verzija igre očekuje krajem oktobra.