Danski studio IO Interactive je objavio kako najnovijeg Hitmana ipak nećemo igrati 8. decembra ove, već tek u martu iduće godine, prenosi Eurogamer.

Developeri igre njenu odgodu pravdaju željom da u svoje novo čedo ubace još više sadržaja nego je to bilo planirano, te da dodatne nivoe za igru lansiraju u još kraćem roku.

Podsjećamo, novi Hitman će biti objavljen kao svojevrsni epizodni naslov - osnovna verzija igre će imati nekoliko nivoa, dok će IO Interactive dodatne nivoe lansirati u periodu od nekoliko mjeseci nakon izlaska igre.

Kako bi fanovima olakšali otežali čekanje, iz IO Interactivea su se pohvalili podatkom kako će već demonstrirani nivo u Parizu biti čak šest puta veći od najvećeg nivoa iz Hitman: Absolutiona, te kako će na njemu biti prisutno čak 1.600 NPC-ova.

"Igrivo područje i gustoća naših novih lokacija su veći od bilo čega što smo do sada napravili. Želimo kreirati seriju živih svjetova na tim lokacijama i prilično smo opsjednuti svim detaljima koje želimo da iskusite na njima," izjavili su iz IO Interactivea, te dodali kako "pomjeranje datuma izlaska nikada nije lagana odluka", ali kako vjeruju da će im to omogućiti da igračima isporuče bolju verziju igre.

1/1