Iz udruženja "Bosanskohercegovačka olimpijada iz informatike" danas su nam stigle odlične vijesti - jedanaestogodišnji Admir Zatega iz Sarajeva je na nedavno održanoj Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Makedoniji osvojio bronzanu medalju!

Na ovoj manifestaciji, koja se održavala u Ohridu u Makedoniji od 14. do 19. septembra, učestvovalo je 39 učenika osnovnih škola iz 10 zemalja regije, koji su se na prethodnim nivoima takmičenja pokazali kao najbolji.

Pored Admira, koji je bio ne samo najmlađi osvajač medalje, već i najmlađi ovogodišnji učesnik Juniorske balkanske informatičke olimpijade, naš tim su činili još i Tarik Džaka, Muhamed Hamzić i Stevo Mitrić, a njihovu ekipu su vodili Alija Husić i Jan Ahmetspahić.

Iz udruženja BHOI navode kako je ovo "rezultat znanja, napora i redovnih aktivnosti" njihovih članova, koji pored redovnih godišnjih takmičenja organiziraju i "različite vrste dodatnih obuka, treninga i priprema takmičara, online takmičenja otvorenog tipa, kao i sedmične programerske kampove za one najbolje".

Dodatne informacije o aktivnostima udruženja BHOI možete pronaći na njihovoj zvaničnoj web stranici.

1/1