Sarajevska kompanija QSS prva je kompanija sa područja jugoistočne Evrope koja je i zvanično od strane neovisne globalne verifikacijske organizacije NSF certificirala svoje cloud usluge po Cisco CMSP i Cisco Powered standardu.

Nakon što je u martu ove godine postala jedan od 60 vodećih svjetskih pružalaca cloud usluga koji čine globalnu cloud mrežu, Cisco Intercloud, kompanija QSS zadovoljila je sve Ciscove standarde za pružanje vrhunskih Cloud usluga na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Kako bi BiH što bolje iskoristila tehnološku prednost koju trenutno ima u pružanju cloud usluga, QSS je u saradnji sa Ciscom pripremio partnerski program da bi što prije i što veći broj IT kompanija u BiH omogućilo domaćim firmama pristup cloud servisima.

"Izuzetno smo ponosni što jedna mala zemlja kao što je BiH stoji u prvom redu, rame uz rame sa najvećim svjetskim kompanijama kad je riječ o jednoj tako bitnoj tehnologiji za ekonomiju kao što je cloud. QSS će učiniti sve da tehnološku prednost koju smo donijeli u BiH zadržimo i dalje je unaprijedimo, te da od te prednosti naši partneri i kupci maksimalno profitiraju”, istakao je direktor QSS-a, gospodin Isan Selimović.

Za više informacija posjetite zvanični QSS Cloud sajt.

1/1