Osim ultra-jeftinog Fire tableta koji će vas koštati svega 50 dolara, Amazon je jučer predstavio i novu generaciju Fire HD tableta, kao i novu verziju Fire TV-a.

Novi Fire HD tableti će biti dostupni u 8-inčnim i 10,1-inčnim varijantama, a riječ je o Amazonovim najtanjim tabletima do sada, debelim svega 7,7 milimetara.

Amazon Fire HD 8 će donijeti 8-inčni ekran rezolucije 1280 x 800 piksela, 1,5GHz četverojezgreni procesor, te stražnju 5MP i prednju HD kameru. Što se tiče memorije, tablet će biti dostupan u varijantama sa 8GB i 16GB interne memorije, koju će biti moguće proširiti dodatnim microSD karticama.

Više-manje identične specifikacije krase i Amazon Fire HD 10, koji donosi 10,1-inčni ekran iste 1280 x 800 rezolucije, ali i bateriju koja bi mu trebala obezbijediti do 8 sati autonomije.

Amazon Fire HD 8 i Fire HD 10 u prodaju stižu 30. septembra, a koštaće kao tri, odnosno kao nešto više od četiri, a manje od šest regularnih Fire tableta - drugim riječima, 150 USD, odnosno 230 USD, respektivno.

Sa druge strane, novi Amazon Fire TV će po cijeni od 100 USD ponuditi podršku za 4K video i daljinski upravljač sa mikrofonom, putem kojeg uređaju možete izdavati glasovne komande, za čije prepoznavanje će se brinuti Amazonov digitalni asistent Alexa.

A ukoliko vam ni novi Fire HD tableti i novi Fire TV nisu dovoljni, tu je i novi Fire TV Stick, koji stiže u paketu sa Amazonovim novim daljinskim upravljačem koji prepoznaje glasovne komande. I kao šlag na tortu, Fire TV Stick sa Voice Remote daljinskim upravljačem će vas koštati svega 50 USD.

1/1