Nakon nekoliko mjeseci skoro pa apsolutne tišine, iz Kojima Productions Los Angeles studija nam je konačno stiglo nekoliko novih detalja o multiplayer komponenti Metal Gear Solida V.

Novi Metal Gear Online će ponuditi nekoliko naizgled klasičnih multiplayer modova, ali sa Metal Gear twistom i gomilom gadgeta koje smo imali na raspolaganju u singleplayer komponenti The Phantom Paina.

Protivničke igrače će tako biti moguće ekstraktovati korištenjem Fultona, što će vašem timu u određenim modovima obezbijediti presudne poene, a tu će biti i Walker Gear mechovi kojima možete upravljati, kao i gadgeti poput stealth kamuflaže, plišanih haskija sa kojima protivnicima možete odvlačiti pažnju i - naravno - kartonskih kutija.

1/1

U novom 11-minutnom gameplay traileru, Kojima Productions Los Angeles je predstavio i tri igrive klase, koje bi trebale usrećiti sve tipove igrača - Enforceri će koristiti teške oklope i još teže naoružanje, Scout će se držati podalje od prvih linija sa svojim vjernim snajperom, dok će Infiltrator koristiti nevidljivost da se prikrade protivnicima, ošamuti ih i ekstraktuje Fultonom.

Još jedan od zanimljivih noviteta predstavljenih u traileru je i Buddy sistem - sa drugim igračima možete formirati i posebne Buddy veze, nakon čega ćete automatski dijeliti različite informacije o stanju na bojišnici.

Ukratko, novi Metal Gear Online izgleda jako zanimljivo i već se radujemo uživanju u svim njegovim čarima kada postane dostupan 6. oktobra na PlayStationu i Xboxu (PC verzija stiže nešto kasnije - u januaru 2016.).