Klimava glasina nije vijest, ali jak demant jeste. Navodni zaposlenik CD Projekt RED-a je nedavno medijima proslijedio nagađanje da ovaj poljski razvojni tim pregovara sa Electronic Artsom o tome da im se proda. Zaposlenik je taj zaključak izvukao na osnovu tvrdnje da su EA-ovi predstavnici posjetili vodstvo CD Projekt RED-a, uprkos tome što CD Projekt RED neće uskoro izdati nikakvu igru, te mu stoga nije potreban izdavački ugovor.

Metodom eliminacije, ovaj "zaposlenik" je došao do zaključka da je jedina preostala mogućnost pregovaranje o prodaji CDPR-a Electronic Artsu.

Međutim, sada je razvojni tim odgovoran za fantastični Witcher serijal i GOG servis odlučio definitivno stati u kraj svim takvim glasinama. Suosnivač Marcin Iwinski je u ime upravnog odbora kompanije Eurogameru proslijedio sljedeće obavještenje:

"Obično ne komentarišemo glasine, ali ova je postala viralna i mislimo da zaslužuje da je se prekine. Ne razgovaramo ni s kim oko prodaje CD Projekt RED-a ili GOG.com servisa. Tačka. A, obavijest o isplati plate (kojim je zaposlenik pokušao dokazati svoj identitet – op. a.) je lažan – naša kompanija ga nije izdala."

1/1