Kada vam neko kaže "Resident Evil", na šta prvo pomislite? Na zombije i na survival horor sa usamljenim likovima? *BEEP* Pogrešan odgovor! Ispravan uključuje sve ono što voli današnja omladina - kompetitivno multiplayer napucavanje i dubstep!

I ne, ne šalimo se - najnoviji Resident Evil, sa kojim Capcom planira obilježiti dvadesetu godišnjicu serijala, je Umbrella Corps, kompetitivna multiplayer pucačina iz trećeg lica razvijena na Unity engineu, koju su predstavili na Sonyjevoj SCE Japan 2015 pressici sa trailerom krcatim akcijom i dubstep muzikom.

1/1

Umbrella Corps stiže na PC i PS4 početkom 2016. godine i donosi "timske mečeve visokog intenziteta" u kojima se igrači "mogu takmičiti online u različitim close quarters battle modovima", gdje će mečevi biti kratki i "krcati adrenalinom".

Od specifičnih gameplay mehanika, Capcom je spomenuo nešto što se zove "analogni sistem zaklona", koji bi trebao omogućavati "precizniju kontrolu prilikom pucanja iz zaklona".

Mečevi u Umbrella Corpsu će se igrati na mapama iz dobro poznatih Resident Evil okruženja, a iz Capcoma su obećali i gomilu različitih oružja i gadgeta poput taktičkih zombi štitova i uređaja koji odbijaju zombije.

I šta drugo reći na kraju nego - Resident Evil, sretan ti 20. rođendan! /s