Zakrivljeni televizori su vam već dosadili, a ni dvostrani televizor dijagonale 111 inča vam ne zvuči posebno impresivno? U tom slučaju... šta kažete na ideju o savitljivom televizoru koji možete jednostavno smotati i ponijeti pod rukom prilikom selidbe ili posjete prijateljima?

Naime, prema najnovijim glasinama, LG za 2016. priprema upravo takav televizor - kako javlja The Korea Times, a prenosi VentureBeat, "LG radi na razvoju 55-inčnog savitljivog TV-a, koji će biti predstavljen na International Consumer Electronics Show sajmu u januaru 2016. godine."

Drugi anonimni izvor je dodao i to kako LG sa predstavljanjem savitljivog TV-a namjerava podstaknuti industriju da prihvati standard savitljive OLED tehnologije, ali i kako je pred ovom južnokorejskom kompanijom još uvijek "mnogo tehnoloških prepreka" prije nego savitljivi TV budu mogli lansirati na šire tržište.

Kako ističe VentureBeat, ovo nije prvi put da se LG povezuje sa idejom o savitljivim televizorima - iz same kompanije su prošle godine objavili da vjeruju kako do 2017. mogu proizvesti 60-inčni savitljivi TV.

Što se pak tiče najnovijih glasina, LG je iste odbio prokomentarisati.

1/1