Logosoft je i ove godine bio učesnik na 10. jubilarnoj konferenciji "Partner dan" u organizaciji kompanije Microsoft BiH.

Ovogodišnji "Partner dan" bio je u znaku Microsoft Cloud rješenja, a Logosoft je, kao i ranijih godina, dokazao da ide u skladu sa tim trendom, te dobio priznanje "Cloud First, Mobile First", što predstavlja novu Microsoftovu strategiju kada je u pitanju cloud poslovanje.

Ovo priznanje Logosoft je dobio zahvaljujući LoGo! BIZ platformi, predstavljenoj u aprilu 2015. godine, koju čini set servisa koji imaju za cilj da bh. kompanijama ponude sve IT i komunikacione usluge na jednom mjestu.

"Naša LOGOBiz platforma osmišljena je sa primarnim ciljem da se prilagodi budžetu kompanije svake veličine, da ponudi sve IT servise na jednom mjestu i da na taj način zadovolji potrebe svih profila korisnika. Uklapanje Office365 servisa unutar LOGOBiz platforme bio je logičan izbor obzirom na naše dugogodišnje partnerstvo sa Microsoftom, kao i činjenica da se unutar Office365 paketa danas može naći sve što jednoj tipičnoj BH kompaniji treba za produktivno poslovanje", izjavio je ovim povodom Damir Dizdarević, Izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta.

Ono po čemu je LoGO! BIZ platforma posebno karakteristična, a što se poklapa sa Microsoftovom strategijom, jeste simbioza mobilne telefonije i Officea 365. Naime, korisnici usluga LoGO!BIZ platforme ne plaćaju data saobraćaj sa mobilnih telefona usmjeren ka i od Officea 365. Ovakva usluga omogućava njenim korisnicima olakšano poslovanje uz znatno niže troškove.

Nakon uručenja nagrade čestitku Logosoftu uputio je i direktor Microsoft BiH Omar Krivošija: "Još jednom koristim priliku čestitati Logosoftu na nagradi za partnera godine. Logosoft je jedan od prvih partnera u BiH koji je strateški odreagovao na svjetske trendove i korisnicima u BiH pripremio jedinstvenu ponudu kroz LoGO! BIZ platformu. Logosoft je na vrijeme u fokus svoga poslovanja stavio cloud i vjerujem da je ovo početak jedna veoma uspješne cloud priče u BiH".

Dokaz uspješne saradnje Microsofta i Logosofta jeste i stjecanje Silver Cloud Productivity kompetencije, čime je Logosoft postao prvi partner u BiH sa ovim statusom.

Kompetencija je stečena zahvaljujući činjenici da Logosoft ima veliki broj educiranih i certificiranih stručnjaka za Microsoft Cloud rješenja te da kroz LoGO! Biz platformu može ponuditi optimalna rješenja svim kompanijama koje žele svoje poslovanje prebaciti u cloud.

 

1/1