Google je objavio kako će njihova Android Pay platforma za plaćanje usluga i roba korištenjem Android uređaja od danas postati dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsjećamo, Android Pay omogućava vlasnicima Android uređaja sa NFC podrškom i 4.4 ili novijom verzijom Googleovog operativnog sistema da brzo i jednostavno plate različite usluge i proizvode korištenjem svog telefona umjesto kreditne kartice ili keša.

Android Pay će biti podržan na preko milion različitih lokacija u SAD-u, poput Subway restorana ili npr. Toys 'R' Us, Whole Foods i Gamestop prodavnica, a sama platforma će podržavati sve poznatije kreditne i debitne kartice, uključujući American Express, MasterCard i Visu. Osim toga, korisnici Android Paya će na svoje telefone moći pohraniti i posebne gift i loyalty kartice iz različitih prodavnica.

Android Pay je za sada dostupan samo korisnicima nedavno osvježene Google Wallet aplikacije, dok će zasebna Android Pay aplikacija postati dostupna na Google Playu tokom idućih nekoliko dana.

Nažalost, još uvijek nije poznato kada će Android Pay stići na evropsko tržište.

1/1