"Surfajte brzo, sigurno i bez ikakvih napornih reklama" - zvanični je slogan browsera

Nakon nekog vremena provedenog u beti, Adblock web browser za iOS i Android je od danas konačno dostupan i u verziji 1.0.

"Adblock Browser za Android je bio u otvorenij beti već neko vrijeme i zahvaljujući nevjerovatnom feedbacku, uspjeli smo ga razviti u nešto što sada možemo ponosno lansirati. Na iOS-u smo se odlučili za drugačiji pristup: browser smo ponudili u zatvorenoj beti kojoj se moglo pristupiti samo sa pozivnicama, kako bi testirali njegovu upotrebljivost. Definitivno smo sretni sa onim što smo kreirali, ali i dalje očekujemo korisnički feedback," stoji u zvaničnom saopštenju objavljenom danas na Adblock Plus sajtu.

Adblock Browser će korisnicima omogućiti da surfaju webom bez da moraju gledati u reklame, a kompatibilan je sa Android uređajima koji imaju instaliranu 2.3 ili noviju verziju Googleovog operativnog sistema. Instalacija će od korisnika zahtijevati 24MB memorije, 384MB RAM-a i ekran minimalne rezolucije od 320x240 piksela.

Sa druge strane, ukoliko Adblock Browser želite koristiti na iOS-u, biće vam potreban iUređaj sa iOS 8 ili novijom verzijom Appleovog mobilnog operativnog sistema.

Android verziju browsera možete pronaći ovdje, a iOS verziju ovdje.

1/1