CD Projekt Red je objavio kako će prva od dvije do sada najavljene ekspanzije za njihov fantastični novi RPG, The Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone, izaći 13. oktobra ove godine.

Hearts of Stone će pratiti Geralta na njegovim novim avanturama i pokušaju da eliminiše misterioznog i besmrtnog vođu bandita, Olgierda von Evereca. Tokom ekspanzije, koja bi trebala ponuditi barem desetak sati gameplaya, igrači će moći uživati u seriji questova koji će uključivati okupljanje ekipe za provale, druženje sa duhovima, ali i "nadmudrivanje sa najbizarnijim kreaturama koje je Geralt ikada sreo".

1/1

Pored zanimljivih novih questova, Hearts of Stone će donijeti i nove likove i čudovišta, ali i novu potencijalnu romansu, te novi Runewords sistem koji bi navodno trebao znatno utjecati na gameplay i sve in-game mehanike, usput omogućivši igračima da eksperimentišu sa različitim strategijama i taktikama.

Hearts of Stone će biti dostupan u standardnom digitalnom formatu za PC, PS4 i Xbox One, a CD Projekt Red je objavio kako će u saradnji sa određenim prodavnicama ponuditi i fizičko izdanje ekspanzije, koje će uključivati download kod za istu, zajedno sa dva špila real-life Gwent karata.