Ako pitate Ubisoft, Disneyland je očigledno izašao iz mode, jer je ova poznata izdavačka kuća počela sa izgradnjom vlastitog zabavnog parka sa temom video igara.

Kako prenosi PC Gamer, Ubisoft je objavio kako će u saradnji sa kompanijom RSG u Kuala Lumpuru izgraditi zabavni park površine od čak 10.000 kvadratnih metara.

Ubisoftov zabavni park će biti smješten u zatvorenom prostoru i nudiće razne elemente zabavnih parkova, samo što će oni ovdje biti bazirani na Ubisoftovim igrama i likovima iz dotičnih.

Za sada nije poznato koje će sve igre - i u vidu kojeg elementa zabavnog parka - dobiti svoje mjesto u Ubisoftovom tematskom parku, iako ne sumnjamo da će se tu naći Assassin's Creed, neke od bezbroj Tom Clancy's igara, Rayman i njegovi Rabbidsi, a imamo dojam da bi posjetioci jednog dana mogli zajedno i zaplesati u Just Dance sekciji parka.

No, prije nego se obradujete mogućoj posjeti Kuala Lumpuru i nekoj od atrakcija Ubisoftovog zabavnog parka, imamo jednu relativno lošu vijest za vas - otvaranje parka se očekuje tek 2020. godine.

1/1