"Radio je mrtav, hrane je sve manje, a mašine su počele misliti da su zapravo ljudi. Podvodno postrojenje PATHOS-II je u potpunoj izolaciji i moraćemo donijeti neke teške odluke. Šta se može uraditi? Šta ima smisla? Za šta se još vrijedi boriti?" - zvanični je opis Some, novog naslova studija Frictional Games, koji je igrače već počastio sa nekoliko dobro poznatih horora - Penumbrom i Amnesiom.

No, to ste vjerovatno već znali, tako da vam ne preostaje ništa drugo nego da pogledate najnoviji trailer za igru, koji će vas upoznati sa atmosferičnim i jezivim okruženjima kroz koja ćete prolaziti za nekoliko sedmica.

1/1

Kada se ne budete ledili od straha, tokom igranja Some ćete moći uživati i u njenom "propitivanju koncepata identiteta, svijesti i ljudskosti", što nam u kombinaciji sa premisom igre zvuči i više nego zanimljivo, tako da se prilično radujemo istraživanju igrinog svijeta i priče.

Soma stiže 22. septembra u verzijama za PlayStation 4 i PC, a dodatne informacije o igri, uključujući i sistemske zahtjeve, kao i par njenih starijih trailera, možete pronaći na ovom linku.