Iako je već sada fantastična konzola, PlayStation 4 će uskoro postati još i bolji - naime, Sony je objavio kako će uskoro lansirati novi PS4 firmware sa nekoliko dugo očekivanih funkcija.

Firmware 3.0, kodnog imena "Kenshin", će tako donijeti podršku za live streaming gameplaya na YouTube, koji će se moći gledati kako na samom YouTubeu, tako i na YouTube Gaming sajtu i mobilnoj aplikaciji.

Pored toga, Kenshin donosi i podršku za snimanje screenshotova u PNG formatu, mogućnost uploadovanja kratkih gameplay videa na Twitter (maksimalnog trajanja od 10 sekundi), te nekoliko noviteta za praćenje posebnih dešavanja u igrama (poput double-XP promocija ili sezonskih evenata) i povezivanje sa prijateljima i drugim korisnicima konzole.

Također, ne sumnjamo da će dobar dio vlasnika PlayStationa 4 obradovati i vijest o mogućnosti slanja stickera u PSN porukama, a sve PS Plus pretplatnike će obradovati i povećavanje dostupnog prostora na cloudu za backup save fajlova - umjesto dosadašnjih 1GB, ograničenje za PS4 igre će sada iznositi čak 10GB.

Više detalja o novom firmwareu - uključujući i datum njegovog izlaska - bi trebalo biti dostupno u bliskoj budućnosti.

1/1