Ako je suditi prema sve učestalijim vijestima o pametnim satovima, ovogodišnja IFA bi mogla obilovati upravo ovim tipom gadgeta. Naime, nakon LG-a i njihovog zlatnog Urbanea, te Sonyja i njihovog crowdfunded Wena Wrista, sada nam stižu i vijesti o novom pametnom satu iz Samsunga.

Kako prenosi Ubergizmo, Samsung je svoj novi pametni sat nazvao Gear S2, a riječ je o okruglom satu sa 1,2-inčnim ekranom rezolucije 360x360 i gustoćom piksela od 302 ppi.

Okvir ekrana će poslužiti kao kontrolni točkić jer ga je moguće rotirati, a od fizičkih kontrola, tu su još i Home i Back tipke.

Ostatak specifikacija uključuje dvojezgreni 1GHz procesor, 512MB RAM-a, 4GB memorije za pohranu podataka, senzor otkucaja srca, e-SIM slot, NFC podršku i bateriju koja bi, prema riječima ekipe iz Samsunga, trebala izdržati dva do tri dana rada.

Također, vrijedi napomenuti kako je Gear S2 umjesto na Android Wearu, baziran na Tizen operativnom sistemu, a krasi ga i IP68 certifikat o otpornosti na vodu i prašinu.

Više detalja o cijeni i datumu početka prodaje novog Geara - i njegove Classic varijante sa izgledom koji podsjeća na klasične satove - se očekuju na nadolazećem IFA sajmu.

1/1