LG je ovu sedmicu odlučio početi sa najavom nove verzije svog luksuznog LG Watch Urbane pametnog sata, koja će biti još luksuznija - naime, riječ je o posebnoj verziji sata od 23-karatnog zlata.

Kako prenosi The Verge, zlatni Urbane se od svog starijeg brata ne razlikuje ni po čemu osim po izgledu - specifikacije samog gadgeta su identične specifikacijama običnog Urbanea, samo što su ovaj put sve te komponente smještene u kućištu od 23-karatnog zlata, te ćete ih za svoj zglob privezati kaišem od kože aligatora.

"Nosivi uređaji se ne trebaju posmatrati kao ekstenzije nečijeg naprednog telefona, već kao ekstenzije same osobe," izjavio je Chris Yie iz LG-a, te dodao: "Ova kombinacija umješnosti i tehnologije predstavlja prirodnu evoluciju pametnih satova, koji se mogu posmatrati više kao lifestyle modni detalj, nego kao komad hardvera. Smatramo da je to dobar smjer razvoja nosivih uređaja i želimo ohrabriti tu transformaciju."

Zlatni LG Watch Urbane će biti dostupan u izuzetno ograničenoj količini od svega 500 primjeraka, a moći ćete ga nabaviti po cijeni od 1.200 američkih dolara.

1/1