Sony je upravo predstavio svoj novi pametni sat, nazvan Wena Wrist, koji nema tradicionalni ekran, nego se sve pametne funkcije obavljaju preko posebne narukvice sata. Wena Wrist dolazi u dva modela te dvije boje: srebrnoj i crnoj i uopšte ne liči na digitalne, nego na tradicionalne, kronografske satove.

Preko narukvice sata korisnici će moći obavljati NFC plaćanje, primati notifikacije pomoću vibracija i LED svjetla, te pratiti svoje dnevne aktivnosti. Međutim, Wena Wrist će raditi samo sa iOS uređajima, a njegova pametna narukvica funkcionisat će sedam dana po punjenju.

S druge strane, sam sat traje dosta duže: predviđeno je da standardni model Three Hands izdrži tri godine po napunjenoj bateriji i on će imati početnu cijenu od 287 dolara. Drugi, premium model nazvan Chronograph, koštat će oko 576 dolara i on će po napunjenoj bateriji trajati pet godina.

Isporuke ovih modela Sonyjevih pametnih satova počet će od marta naredne godine.

Wena Wrist je zapravo dio nove crowdfunding kampanje na Sonyjevoj First Flight platformi, a već je prikupio preko 75 posto tražene cifre.


 

1/1