Ćelavost, uska majica i šanerski hod garantuju da nećete biti sumnjivi ako se na modnu reviju u raskošnoj palati ušetate prerušeni kao stilist. Ili možda hoćete, ako vam uoče barkod na potiljku.

Square Enix je objavio prohod kroz čitavu misiju u kojoj je cilj poslati oligarha Viktora Novikova na vječna lovišta, a u rulju na modnoj reviji se možete ubaciti na različite načine. Ako vam je draže, možete ih rastjerati i požarnim alarmom ili sačekati da Novikov došeta do plinske lampe koju ste prethodno sabotirali.

Autori garantuju da uglavnom neće biti ograničenja u pristupu rješavanja situacije (tj. ubijanja mete), tako da možete isprobati različite metode napada – iz sjene, s visine, iz daljine, itd. Pretpostavljamo da ovo znači daleko veću slobodu igranja i nelinearnije nivoe nego u Absolutionu (mada je Absolution vašem autoru prirastao srcu zbog likova, težine i rock muzike). Posebno zgodan detalj je povećanje broja civila po sceni, pa ćete se tako u demonstriranoj misiji provlačiti kroz uvjerljivih nekoliko stotina ljudi.

Podsjećamo, novi Hitman je novi reboot, a IO Interactive je svojevremeno najavio i inovacije u vidu globalnih MMO-olikih događaja čiji rezultat će biti finalan i nepromjenjiv. Igra izlazi 8. decembra ove godine za PC, PS4 i Xbox One.


 

1/1