Od kreatora odlične multiplayer šunjalice Monaco nam stiže još jedna luda i neobična igra - Tooth and Tail je "arkadni RTS" namijenjen ljudima koji se žele fokusirati na strategiju, a ne na mikromenadžment zgrada i jedinica.

Tooth and Tail, skraćeno TnT, je originalno predstavljen još prije nekoliko mjeseci, kada je ekipa iz Pocketwatch Gamesa počela sa njegovim razvojem, ali je u početku bio poznat pod kodnim imenom Armada, da bi kasnije bio preimenovan u Lead to Fire. No, developeri su se na kraju još jednom predomislili, tako da je TnT dobio novo ime i novi vizuelni stil, inspirisan old-school strategijama.

TnT će navodno biti jednostavan za savladati i kontrolisati, a mečevi u igri će trajati od 5 do 12 minuta, tako da će novi igrači navodno biti spremni za kompetitivno igranje nakon svega nekoliko odigranih mečeva.

Interfejs u igri je maksimalno pojednostavljen i prilagođen je kako igranju na tastaturi i mišu, tako i kontrolerima - svojom armijom ćete upravljati indirektno, tako da će dva analogna sticka, dva triggera i ABXY tipke biti sve što vam treba.

Mečeve u igri ćete igrati na slučajno generisanim mapama, a svaki igrač će u svakom meču moći sastaviti vlastitu fakciju sa do maksimalno sedam jedinica ili struktura, zahvaljujući čemu bi svaki meč trebao biti jedinstven i zanimljiv.

TnT bi trebao biti lansiran tokom 2016. godine na PC-u, iako postoji šansa da će već ove godine postati dostupan na Early Accessu, a Pocketwatch Games bi igru jednog dana volio lansirati i na konzolama.

1/1