Iako su prve glasine o novim modelima Nexus telefona na webu osvanule još u maju ove godine, Google još uvijek nije zvanično potvrdio njihovo postojanje - niti kompanije sa kojima će sarađivati na njihovoj proizvodnji. No, najnoviji leak je više-manje potvrdio da na jednom od novih Nexusa radi koreanski LG.

Kako prenosi Engadget, na Google+ profilu jednog indonezijskog korisnika ove socijalne mreže objavljena je prva slika novog LG Nexus uređaja. Telefon sa slike veličinom odgovara glasinama o ekranskoj dijagonali od 5,2 inča, a sa njegove stražnje strane tu su i čitač otisaka prstiju, te kamera sa laserskim autofokusom i dual-LED blicem.

Također, ako je suditi po slici koju možete vidjeti u nastavku, novi Nexus bi trebao imati plastično kućište, zbog čega se pretpostavlja kako će se Google nakon skupog Nexusa 6 vratiti politici proizvodnje nešto jeftinijih Nexus telefona.

Ostatak specifikacija za sada nije poznat, ali glasine tvrde da će LG-ev Nexus donijeti još i USB Type-C port i Snapdragon 808 procesor, a očekuje se kako će ga Google na tržište lansirati na jesen ove godine, zajedno sa novom verzijom njihovog mobilnog OS-a poznatijom kao Android M.

1/1