U nedostatku ideja za novi Resident Evil*, Capcom se proteklih godina posvetio osvježavanju starih nastavaka serijala i njihovom lansiranju na novim igraćim platformama - početkom ove godine smo tako dobili ko zna koji po redu remake originala, ubrzo potom je najavljen i remaster Resident Evil Zeroa, a sada nam stiže i potvrda kako je u razvoju zvanični remake Resident Evila 2.

"Bilo je super vidjeti toliko pozitivnih komentara od fanova koji su podržali ideju o razvoju remakea, što je i dovelo do odobravanja njegovog razvoja. Tim u Capcom Japanu zaista cijeni strast i podršku fanova i učinićemo sve što možemo kako bi im ponudili ono što zaista žele," izjavio je producent remakea, Yoshiaki Hirabyashi.

1/1

Resident Evil 2 je originalno objavljen davne 1998. godine na PlayStationu i pratio je pokušaje Leona S. Kennedyja i Claire Redfield da pobjegnu iz Racoon Cityja krcatog zombijima. Nakon PlayStationa, igra se pojavila i na PC-u, Nintendu 64, Dreamcastu i Gamecubeu, a konkretne platforme na kojima će se pojaviti remake za sada nisu potvrđene - iako možemo pretpostaviti kako će se među njima pojaviti PC, PS4 i Xbox One.

* Pretjerujemo, naravno. Capcom je ove godine izdao novi nastavak solidnog Revelationsa, a našu recenziju dotičnog možete pročitati ovdje.