Punokrvni nastavak nelinearne simulacije srednjevijekovnog gazdovanja i avanturisanja, Mount & Blade 2: Bannerlord, trebao bi donijeti lakšu kontrolu i jasnije gameplay mehanike u odnosnu na prethodnika i njegove spin off-ove. Novi engine napravljen posebno za ovu igru razvijanu pet godina trebao bi je učiniti znatno imerzivnijom od prethodnika.

U priloženom gameplay traileru možete vidjeti bitke na livadama, opsade tvrđava, opremanje likova, šetnje realistično dizajniranim srednjevijekovnim čaršijama, pa čak i igranje stonih igara u birtijama.

Ovaj serijal je inače djelo turskog razvojnog tima TaleWorlds Entertainment, koji je brzo osvojio igrače svojim specifičnim gameplayom koji je uključivao tačnu simulaciju putanje strijele odapete iz luka, haotičnog zalijetanja sa konjanicima u grozd drumskih razbojnika i drugih zabavnih srednjevijekovnih stvari.

Bannerlord bi se trebao pojaviti nekada tokom iduće godine. Također spektakularni Kingdom Come: Deliverance nekadašnjih dizajnera Mafije definitivno ima jaku konkurenciju, prvenstveno zbog toga što se debelo oslanja na skriptirane događaje unutar svijeta igre.


 

1/1