Samo nekoliko dana prije planiranog Unpacked događaja na kojem bi Samsung trebao otkriti svoje nove proizvode, u medije je procurila slika na kojoj se nalazi navodni Galaxy S6 Edge Plus smartphone sa posebnim dodatkom - fizičkom tastaturom.

Inače, već se ranije nagađalo o mogućnosti da će Samsung ovaj događaj iskoristiti za predstavljanje novog Galaxy S6 Edge Plus smartphonea, koji će uz 5.5-inčni ekran sa zaobljenim ivicama imati više RAM-a i noviji procesor.

Kao što možete i sami vidjeti, tastatura na slici koja je procurila u javnost, izgleda kao dodatak klasičnom smartphoneu sa touchscreenom, koju korisnici vjerovatno mogu po potrebi "namontirati" na uređaj ili skinuti kada im ne treba.

Međutim, za više informacija o ovom, ali i ostalim proizvodima i novitetima, morat ćemo pričekati Samsungov Unpacked događaj, koji će se održati 13. avgusta u New Yorku.

DOPUNJENO: Samsung je javnosti predstavio fizičku tastaturu za svoje telefone, koja će biti namijenjena sljedećim modelima Samsung Galaxy smartphonea: S6, S6 Edge, S6 Edge+ i Note 5. Očekuje se da će tastatura koštati oko 80 dolara.

1/1