Do izlaska Metal Gear Solida V je ostalo nešto manje od mjesec dana, što bi trebalo biti sasvim dovoljno da ponovimo gradivo i još jednom odigramo prethodne nastavke, te da obratimo posebnu pažnju na Peace Walker.

Naime, osim što će se priča Phantom Paina nadovezati na dešavanja iz Peace Walkera, novi MGS će iz spomenutog naslova preuzeti i nekoliko gameplay mehanika, uključujući i izgradnju posebne Mother Base baze.

U Mother Baseu ćemo tako i dalje razvijati nova oružja i gadgete, samo što ćemo je ovaj put, za razliku od Peace Walkera, moći i sami posjetiti unutar igre. Pri tome ćemo moći uživati i u nekim novim gameplay mehanikama i zanimljivim detaljima - poput posjećivanja naših vojnika kako bi im podigli moral, ili npr. tuširanja nakon bitki kako bi sa sebe sprali krv i blato iz prošle misije.

1/1

Još jedan novitet u odnosu na Peace Walker je i mogućnost izgradnje FOB (Forward Operating Base) baza, koje će sa sobom donijeti i potpuno novi multiplayer mod nalik na multiplayer invazije iz Souls igara. Naime, nakon što izgradite FOB bazu, ista će postati dostupna i drugim igračima Phantom Paina, koji se u nju mogu ušunjati kako bi vam ukrali što više resursa i kako bi regrutovali vaše vojnike za svoju bazu.

Od napadača se možete braniti sami ili to umjesto vas mogu uraditi vaši PSN/Xbox Live/Steam prijatelji, a na raspolaganju ćete imati i posebne sigurnosne mjere sa kojima možete opremiti svoju bazu - poput sigurnosnih kamera, infracrvenih senzora i automatiziranih droneova.

Sve to u akciji izgleda fantastično i napeto, te u kombinaciji sa bezbroj zanimljivih gadgeta i gameplay mehanika zvuči kao ultimativna stealth zabava koju jedva čekamo i sami zaigrati.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain stiže 1. septembra na PS4, PS3, Xbox One, X360 i PC.