Udruženje Bosnia Agile će u saradnji sa Ciscom, Microsoftom, IBM-om i sarajevskim tehnološkim parkom HUB-om 387 održati konferenciju na temu "Upoznavanje sa potencijalima Internet of Thingsa".

Naime, kako stoji u opisu događaja, 75 posto kompanija istražuje ili koristi IoT u poslovima, a očekuje se da broj umreženih uređaja do 2020. godine naraste do vrtoglavih 25 milijardi. Trenutno skoro 29 posto kineskih developera razvija Internet of Things softver.

Događaj će početi 20. avgusta u 17:00 u Academyju 387 u Bosmal Toweru 1, a okupit će i nekoliko govornika-stručnjaka za ovu temu. Za početak, Ana Seliškar iz Cisco Systemsa će prisutne uputiti u IoT promjene i trendove.

Zatim, Microsoftov Admir Tuzović će govoriti o IoT uređajima sa Windowsom 10 i Azure IoT Suiteu, IBM-ov Faris Saračević će govoriti o IBM IoT Workbenchu, sistemski analitičar iz DPA Systemsa, Nedžib Bukalo, održat će prezentaciju o tome kako DPA sistem za obradu podataka može biti veza između IoT-a i Interneta, dok će na kraju Ceco Gaković predstaviti neka zanimljiva IoT unapređenja od strane Nesta 71.

Više detalja možete pronaći na zvaničnom sajtu Bosnia Agilea.

1/1