Možete imati konzolu sa najviše kvalitetnih, zanimljivih i zabavnih ekskluziva, ali ukoliko ne pratite najnovije hardverske trendove i ne nudite sve one third party naslove kao i konkurencija... loše vam se piše - u što se tokom proteklih par godina savršeno uvjerio i Nintendo, čija je Wii U konzola tek u proteklom kvartalu prešla cifru od 10 miliona prodanih primjeraka.

Čisto radi poređenja, Nintendovoj novoj konzoli je za ovaj milestone trebalo čak 2,5 godine, dok su se PlayStation 4 i Xbox One prodali u preko 10 miliona primjeraka za manje od godinu dana od izlaska na tržište.

Ipak, kako prenosi Engadget, Nintendo može biti zadovoljan brojem prodanih igara za svoju konzolu - u proteklom kvartalu je prodano preko 4,5 miliona Wii U igara, a svaki vlasnik konzole u prosjeku posjeduje šest igara za nju. Također, vrijedi istaći i podatak kako je Nintendov novi IP, odlični Splatoon, već prodan u preko 1,62 miliona primjeraka (i ne čudi što je matchmaking u igri izuzetno brz sa ovoliko igrača).

A dok Wii U kaska za konkurencijom, 3DS nastavlja dominirati tržištem mobilnih konzola - u proteklom kvartalu je prodan u preko 1,1 milion primjeraka, sa čime je ukupna brojka skočila na preko 53 miliona.

1/1