Kineski proizvođač naprednih telefona OnePlus je konačno, nakon brojnih glasina i procurjelih informacija, predstavio svoj novi flagship smartphone - OnePlus 2.

"Sa OnePlus 2 telefonom želimo reći nešto odvažno - vjerujemo da veliki proizvodi proizilaze iz velikih ideja, a ne iz multimilionskih marketinških kampanja," stoji na zvaničnom sajtu kompanije, koja je u svoj novi flagship odlučila ubaciti vrhunske specifikacije, a potom ga ponuditi po izuzetno primamljivoj cijeni od 330 američkih dolara.

Neke od glavnih karakteristika OnePlus 2 naprednog telefona su USB Type-C konektor za punjenje i povezivanje sa računarom, te čitač otisaka prstiju, kao i 5,5-inčni Full HD ekran sa gustoćom piksela od 401ppi.

Pored toga, OnePlus je svoj novi flagship opremio i sa 64-bitnim Qualcomm Snapdragon 810 procesorom sa osam jezgri frekvencije 1,8GHz, a tu su i 3GB RAM-a i 16GB memorije za pohranu podataka (u prodaji će se naći i model sa 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podataka, koji će biti nešto skuplji i koštati 390 USD).

1/1

Što se tiče kamera, OnePlus 2 sa svoje prednje strane donosi 5 MP selfie kameru, dok ćete na njegovoj stražnjoj strani pronaći 13 MP kameru sa laserskim autofokusom i podrškom za optičku stabilizaciju slike, te snimanje videa u 4K rezoluciji.

Sve to će pokretati Android Lollipop operativni sistem, za koji OnePlus 2 sa svoje lijeve strane nudi i posebnu slider tipku za izmjenu defaultnih postavki za notifikacije.

Kako javlja The Verge, OnePlus 2 će se - kao i njegov prethodnik, OnePlus One - moći nabaviti isključivo putem posebnog sistema "pozivnica", za čiju nabavku se trebate prijaviti na zvaničnom sajtu kompanije ili na njihovim profilima na nekoj od socijalnih mreža.

OnePlus 2 se na tržištu očekuje sredinom idućeg mjeseca.