"London" je prvi Android smartphone londonske kompanije Marshall, koja više od 50 godina muzičare opskrbljuje pojačalima i različitim muzičkim instrumentima.

"London" je prvenstveno namijenjen audiofilima, što znači da je njegova misija zasnovana na reprodukciji visokokvalitetnog zvuka. Kao što i sami možete vidjeti iz priloženih slika, Marshallov smartphone ima sjajan dizajn, a uz sam telefon dolaze i veoma kvalitetne slušalice njihove vlastite proizvodnje. Audio je zasnovan na Wolfsonovom WM8281 Audio Hubu, platformi koja nudi sjajan zvuk na mobilnim uređajima.

Baš zato što je orijentisan prvenstveno na pružanje što kvalitetnijeg zvuka, "London" nema neke bajne specifikacije na koje smo navikli kod današnjih smartphonea, ali zato ima dva priključka za slušalice, dva prednja zvučnika, pozlaćeni pojačivač zvuka koji se nalazi sa desne strane kućišta mobitela i tipku "M" preko koje direktno dolazite do svoje muzičke datoteke.

Od ostalih specifikacija, "London" ima 4,7-inčni ekran, 2GB RAM-a i 16GB prostora za pohranu podatka, microSD slot i četverojezgreni Snapdragon 410 procesor od 1.2GHz.

"London" smartphone na tržištu bi se trebao pojaviti u dugoj polovini avgusta, uz cijenu od $583.

1/1