Ukoliko proteklih nekoliko mjeseci niste proveli u pećini daleko od civilizacije, vjerovatno već znate kako Just Cause 3 izgleda još veće i još luđe od svog prethodnika - a danas smo se u to još jednom uvjerili, kada smo iz Square Enixa dobili par novih i očekivano haotičnih trailera za igru.

Prvi trailer (koji možete pogledati u nastavku) će vas upoznati sa nekim od glavnih noviteta koje donosi Just Cause 3, od kojih nama najzabavnije i najzanimljivije djeluje wing-suit, sa kojim će se glavni lik igre kretati poput Batmana, kombinujući svoja "krila" i grappling hook, ali i padobran, tokom čijeg korištenja je moguće zapucati iz bilo kojeg oružja iz in-game arsenala.

1/1

Osim toga, impresivno izgleda i mogućnost šetanja po avionu u letu, koji možete iskoristiti i kao projektil za rušenje svega što se u igri da srušiti (i to svega nekoliko trenutaka nakon što ste ga naručili i dobili zapakovanog u lijepi "paketić").

Drugi trailer pak predstavlja interaktivnu verziju onog prvog i daje vam priliku da u nekoliko navrata sami odaberete šta želite da Rico uradi, pa ukoliko želite birati između auto-katapulta i statue koja se sama šamara - navalite.

Just Cause 3 stiže 1. decembra ove godine, a igraćemo ga na PlayStationu 4, Xboxu One i PC-u.