Nakon što su iz kompanije u januaru ove godine najavili da planiraju ući u filmske vode, Amazon je sada objavio da će njihov prvi film radnog naziva "Chi-Raq", režirati Spike Lee.

Da podsjetimo, Amazon se u januaru obavezao na snimanje dvanaest vlastitih filmova godišnje, koji će prvo biti prikazani u kinima, a nakon toga pristup filovima će u roku od 30 ili 60 dana nakon premijere imati pretplatnici Prime Instant Videa.

Inače, u medijima se već neko vrijeme šuškalo da ovaj film finansira Amazon, ali iz kompanije su tek sada potvrdili ova nagađanja. Što se tiče same radnje prvog Amazonovog filma, ona će biti smještena Chicagu i bavit će se temom nasilja u gradu. Scenario za film napisali su Lee i Kevin Willmott, profesor filmske umjetnosti na Univerzitetu u Kanzasu, pisac i režiser koji se duže vrijeme bavi temama koje se tiču Afroamerikanaca u SAD-u.

Od celebrityja, u filmu će glumiti Wesley Snipes, John Cusack, Samuel. L. Jackson i Jennifer Hudson, a glavnu ulogu dobila je Teyonah Parris, koja je odranije poznata ljubiteljima "Mad Man" serijala. Kada će tačno Amazonov prvi film biti spreman za kina, još uvijek nije poznato.

1/1