Google i Facebook nisu jedine kompanije koje rade na vlastitim sistemima umjetne inteligencije - odnedavno im se pridružio i Twitter, koji je počeo sa radom na vlastitom AI-u.

Kako prenosi Business Insider, Twitter je osnovao novi tim zaposlenika, nazvan Cortex, koji će raditi na sistemu umjetne inteligencije koja bi im trebala pomoći da na bolji način personalizuju svoj servis za svih 300 i kusur miliona korisnika.

Twitter trenutno traži nove zaposlenike koji će raditi na "Deep Learning" sistemu, a cilj njihovog AI projekta je kreiranje umjetne inteligencije koja će biti sposobna za "automatsko razumijevanje sadržaja", koju bi potom koristili za automatsko prepoznavanje sadržaja - tekstualnih tweetova, slika, videa, linkova, muzike itd. - koji na Twitter uploaduju njegovi korisnici.

"Naš Twitter Cortex tim je odgovoran za izgradnju reprezentativnog sloja za sve sadržaje koje uploaduju naši korisnici," stoji u oglasu za posao koji je Twitter nedavno objavio, a iz Twittera dodaju kako će im novi članovi Cortex tima "pomoći da izgrade i održavaju osnovu online sistema za učenje i da direktno utječu na živote njihovih korisnika i uspjeh njihovog poslovanja."

1/1