Reddit neće vratiti banovane subreddite, uprkos tome što je direktorica koja ih je i zabranila dala otkaz. Kontroverzna Ellen Pao je krajem prošle sedmice otišla sa pozicije privremene izvršne direktorice Reddita, a na njeno mjesto je zasjeo suosnivač Steve Huffman.

Pao je pažnju medija privukla (bezuspješnom) borbom protiv vodstva advokatske firme u kojoj je radila, koju je optuživala za diskriminaciju na spolnoj osnovi. Dolaskom u Reddit, zabranila je, između ostalog, ismijavanje gojaznih ljudi i otpustila PR-ovku Victoriju Taylor. Zbog toga je komuna ove društvene mreže pokrenula online peticiju za Paoinu smjenu, koja je uspjela prikupiti više od 200 hiljada potpisa.

U međuvremenu, dobar dio Redditove zajednice se izmjestio na Voat.co – konkurentnu društvenu mrežu o kojoj više možete pročitati ovdje.

Huffman je u svojoj prvoj Ask Me Anything sesiji naglasio da r/fatpeoplehate najvjerovatnije neće više ugledati svjetlo dana na Redditu, te da će se korisnici ubuduće morati pridržavati sljedećih smjernica pri postavljanju sadržaja:

- Ne postavljati ništa nelegalno
- Ne postavljati sadržaj koji potkopava integritet Reddita
- Ne postavljati sadržaj od kojeg se drugi osjećaju maltretirano i zastrašeno.

Interesantno, Huffman je otpisao Voat kao potencijalnu konkurenciju, uz mišljenje da taj servis nema tehnologiju potrebnu da bi naštetio Redditu.

1/1