Donedavno poznata pod nazivom "Sarajevo360", interaktivna mapa glavnog grada BiH od danas je dostupna javnosti pod imenom Rutmap. Osnivač i vlasnik ovog projekta, BetaTelStudio d.o.o. -  odlučio je nadograditi već postojeći servis, kako bi njegovi korisnici mogli, pored korišenja interaktivne mape, iskoristiti i neke nove pogodnosti servisa.

Prije svega treba napomenuti da, za razliku od starog, novi servis ima mapu kojom je pokriveno cijelo Sarajevo, a korisnici servisa uskoro će dobiti i mogućnost kreiranja ruta do željenih ulica i objekata. Na mapi su, kao što ćete i sami moći vidjeti kada posjetite servis, već označene i prikazane najznačajnije sarajevske ulice i objekti (poput Vijećnice), a tu su i red vožnje te jasno prikazane rute javnog gradskog prevoza.

Direktor BetaTelStudija, gospodin Elvir Salčinović, pojasnio je od kakvog je značaja promjena naziva za ovaj projekat, naglasivši da bi se sličan uskoro mogao realizovati i u nekom manjem bosanskohercegovačkom gradu.

"Promjenom naziva projekta u Rutmap jasno pokazujemo našu želju da se širimo na cijelu Bosnu i Hercegovinu, a u daljoj budućnosti i na region. Naša istraživanja su pokazala da je jedan ovakav servis zaista neophodan svakom gradu, te da umnogome olakšava ljudima da na jednostavan način pronađu određeni objekat, ulicu, naselje i virtualno prošetaju do željene lokacije/objekta“, rekao je Salčinović.

Iz kompanije su najavili da će administratori servisa u narednom periodu nastaviti intenzivno raditi na unosu sadržaja i objekata, kako bi svi korisnici imali što više relevantnih informacija o našem glavnom gradu.

http://www.rutmap.ba/

1/1