Buddy je djelo kompanije Blue Frog Robotics iz Pariza, a ponaša se kao čuvar vašeg doma, prijatelj i drug u igri vašoj djeci, te kao lični asistent. Buddy vas može buditi ujutro, podsjećati na bitne zadatke, obaveze i datume, svirati vašu omiljenu playlistu, primati pozive, čitati recepte dok kuhate, itd. Buddy je već finansiran preko Indiegogo kampanje, u kojoj je za samo pet dana prikupljeno više od traženih $100.000 - 172 hiljade dolara - a, do kraja kampanje ostao je 31 dan. 

Ukoliko za vaše odsutnosti primjeti bilo šta neobično, poput pokušaja provale u vaš dom, Buddy će vas odmah obavijestiti o tome. Buddy trenutno razumije dva jezika: engleski i francuski, u stanju je upravljati svim vašim pametnim uređajima u kući, a može vas i fotografisati.

Kompatibilan je sa Android, iOS i Windows uređajima, pa će korisnici preko svog smartphonea moći, dok su na poslu, provjeriti šta se dešava u njihovom domu preko kamere, gledajući kroz Buddyjeve "oči". Buddy ima punjivu bateriju koja bi mu trebala omogućiti nesmetano funkcionisanje do 10 sati po punjenju.

U zavisnosti od toga koji paket odaberete, Buddy vas sa pratećom opremom može koštati $850 (Buddy Premium Pack); $750 (Developer Edition) ili $650 za Classic Edition. Sa isporukom narudžbi kompanija planira početi u julu 2016. godine.

U priloženom videu možete pogledati šta sve ovaj preslatki robotić može uraditi:


 

1/1