Ako bi morali izdvojiti jednu stvar koja je obilježila prošlu sedmicu, onda bi to bio talas glasina o novim naprednim telefonima. Tako smo prvo čuli za nove SonyjeveLG-eve telefone sa 4GB RAM-a, a ubrzo potom su na web procurile i specifikacije novog Samsungovog Tizen smartphonea.

Tu negdje smo saznali i za novi telefon sa potpisom Asusa, kao i za novi Xiaomi smartphone, da bi krajem sedmice LG predstavio novu i nešto manju verziju svog aktuelnog flagshipa. Svoje mjesto pod suncem su krajem sedmice pronašle i glasine o novim OnePlusMotorola telefonima, a kompletnu priču je zaokružio Sony, potvrdom kako ne namjeravaju napustiti smartphone tržište niti prodati svoju smartphone diviziju.

Osim glasina o novim telefonima, protekla sedmica nam je donijela i nove IBM-ove 7-nanometarske čipovenovu serversku grafičku karticu iz AMD-a (sa čak 32GB GDDR5 memorije!), kao i nove i ultra-skupe 2TB SSD-ove iz Samsunga.

Bilo je tu i priče o najekskluzivnijem web sajtu na svijetugrčkoj pomami za Mac računarima i PlayStation konzolama, ali i o Googleovim planovima koji uključuju umjetnu inteligenciju i novi način fotografisanja.

Saznali smo i kako BBC britanskim osnovnoškolcima dijeli besplatne mini-računare, pisali smo i o kampanji ruske policije koja pokušava smanjiti broj tragičnih selfieja, a otkrili smo i šta je najviše nedostajalo jednom od suosnivača Pirate Baya dok je boravio u švedskom zatvoru.

Od preostalih vijesti, vrijedi izdvojiti još i one o zvaničnoj Star Wars iOS i Android aplikaciji i novom kritičnom propustu u Flashu, ali i vijest o sve izvjesnijem dolasku Ubera u našu regiju.

Što se pak tiče igara, protekla sedmica nam nije donijela nešto puno vijesti, tako da ćemo ovaj put izdvojiti samo prvi trailer za Batgirl DLC za Batman: Arkham Knight i neočekivano stilom bogate Call of Duty: Black Ops III zombije.

1/1