Branio se "dosadom"

Kanadski 17-godišnjak osuđen je na godinu dana i četiri mjeseca zatvora zbog toga što je maltretirao igračice League of Legendsa kada ne bi bi prihvatile njegove zahtjeve za prijateljstvom. Zatvorska kazna uključuje i osam mjeseci pritvora u kojem je osuđenik boravio za vrijeme suđenja.

U slučaju da djevojke nisu odgovorile na njegov pokušaj kontaktiranja unutar League of Legendsa, tinejdžer bi započinjao kampanju uznemiravanja njih i njihovih porodica. Između ostalog, to je uključivalo i swatting, praksu lažnog prijavljivanja žrtvi specijalnoj policiji, koja bi zatim dolazila da pretrese njihov dom pod punom opremom. Ova praksa može izazvati traumatizirajuća iskustva za članove ugnjetavane porodice koji se, ni krivi, ni dužni, suoče sa cijevima policijskih mitraljeza i sačmara.

Jedna od djevojki koje je Kanađanim maltretirao morala je napustiti fakultet zbog učestalog swattinga. Tinejdžer je također na jedan dan uspio izazvati gašenje Space Mountaina u Disneylandu, kada je poslao lažnu prijetnju bombom.

Na relativno strogu kaznu je zasigurno uticala i njegova odbrana time da je sve ovo radio iz čiste – dosade. 

1/1